ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για αγορές άνω των 30 ευρώ

ΑρχικήΒΟΗΘΕΙΑΠολιτική Επιστροφών

Πολιτική Επιστροφών

 
Οφείλετε να ενημερώσετε την εταιρεία εντός 14 ημερολογιακών ημερών και να επιστρέψετε το προϊόν το αργότερο εντός 14 ημερών, με courier της επιλογής σας,  από την άσκηση της υπαναχώρησης.

ΒΗΜΑ 1. ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 210 6847410
Πριν επιστρέψετε τα προϊόντα, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο (+30) 210 6847410 (Δευτέρα-Παρασκευή 9 π.μ.-5 μ.μ.) ή μέσω e-mail στη διεύθυνση info@lymola.com
 
ΒΗΜΑ 2. ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Συσκευάστε προσεκτικά τα προϊόντα και συμπεριλάβετε το παρόν Δελτίο Αποστολής. Τα προϊόντα θα πρέπει να επιστραφούν στην αρχική κατάσταση στην οποία σας παραδόθηκαν και εσείς να εξασφαλίσετε ότι:
  • Η συσκευασία είναι ακέραιη χωρίς φθορές και σκισίματα
  • Το προϊόν δεν είναι αλλοιωμένο και δεν έχει δοκιμαστεί / χρησιμοποιηθεί
  • Το προϊόν δεν έχει έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα.
  • Το προϊόν βρίσκεται σε τέλεια/άριστη κατάσταση που να επιτρέπει την επαναπώλησή του και δεν έχει αποσυσκευαστεί (δεν έχει αφαιρεθεί το πλαστικό περιτύλιξης και βρίσκεται στην αρχική του κλειστή ή σφραγισμένη συσκευασία, με αξεσουάρ, οδηγίες, κλπ).
  • Επιστρ΄e ολόκληρου του πακέτου σε περίπτωση ειδών προσφοράς. 
 
ΒΗΜΑ 3. ΑΠΟΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ
Κάθε επιστροφή θα γίνεται στην ακόλουθη διεύθυνση:
COSMEDEL ΜΟΝ. Ε.Π.Ε.,
Διεύθυνση: Φράττι 5, Περιοχή Φούσα,
Κορωπί Αττικής, Τ.Κ. 194 41, Ελλάδα.
 
Η μεταφορά και οι χρεώσεις για προϊόντα αποτελούν ευθύνη του πελάτη.
Παρακαλούμε να διατηρήσετε την απόδειξη με τον αριθμό αποστολής για να κατοχυρωθείτε για την αποστολή τους στην ατυχή περίπτωση που δεν λάβουμε το επιστρεφόμενο δέμα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την ευθύνη για τα επιστρεφόμενα δέματα που χάνονται κατά τη μεταφορά.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
Αφότου το προϊόν επιστραφεί στις αποθήκες μας (Φράττι 5, Περιοχή Φούσα, Κορωπί Αττικής, Τ.Κ. 194 41, Ελλάδα) θα ακολουθήσει σχετική αξιολόγηση και θα σας σταλεί αντίστοιχη ενημέρωση μέσω e-mail. Εφόσον πληρούνται οι προδιαγραφές με βάση τους Όρους Επιστροφών, τα χρήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής της αγορά σας, θα επιστρέφονται κατά τον ίδιο τρόπο που έγινε η εξόφληση. Εμείς θα σας στείλουμε ένα email ειδοποίησης όταν πραγματοποιηθεί η επιστροφή των χρημάτων. 
 
 
Χρήσιμες Σημειώσεις 
• Οι επιστροφές αποστέλλονται αποκλειστικά και μόνο στην διεύθυνση που αναγράφεται στο Βήμα 3.
• Σε περίπτωση που το πακέτο φτάσει και αποδεικνύεται ότι δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις επιστροφής που αναλύονται παραπάνω, το προϊόν δε θα γίνεται δεκτό. Θα επιστρέφεται στον πελάτη και τα έξοδα μεταφοράς θα επιβαρύνουν τον ίδιο.